aurora lux spa apartman beograd supervencanje.com stan na dan

Pocetna

Veridba

Ovaj lep običaj svakako treba zadržati, iako nije obavezan, ni po zakonskim, ni po običajnim normama. Preporučili bi smo Vam da ovaj običaj spojite sa upoznavanjem Vaših porodica, kao i najbližih prijatelja i rodjaka. Dakle, veridba, bi svakako trebalo da bude proslava u kućnoj atmosferi  (to bi trebalo da bude dom devojke, buduće mlade), bez mnogo gostiju, i bez mnogo djakonija. Akcenat veridbe bi trebao biti :
-upoznavanje porodica,  
-zajedničko planiranje predstojećih aktivnosti (ko će biti kumovi, a ko stari svat, kada i gde  bi se održala svadba i sl.)
-sagledavanje objektivnih okolnosti ( gde će budući bračni par živeti, hoće li imati automobil i sl.)

Proševina, veridba i prosidba             

Zbog postojanja raznoraznih običaja, mnogi veridbu mešaju sa činom prosidbe. U nekim krajevima Srbije veridba se naziva i proševinom. Medjutim, postoji velika razlika izmedju prosidbe i veridbe.
Čin prosidbe je trenutak kojem prisustvuju samo budući mladoženja i mlada, romantičan momenat kada muškarac usmeno zaprosi svoju devojku, darujući joj pri tom prsten ili ne. Veridba je čin, okupljanje porodica i najbližih prijatelja u prijatnoj atmosferi I druženje istih koje može potrajati satima.


Prstenovanje

U svim navedenim činovima, prstenovanje je osnovni običaj. Devojka, buduća mlada može dobiti prsten prosidbom, drugi u toku veridbe i još jedan na samoj ceremoniji venčanja, tzv. burmu. Može i ne mora. Stvar je izbora, situacije, stavova porodica.
Svakako je dovoljan jedan prsten, burma, da simbolizuje bračni status žene.
Prsten - njegova tržišna vrednost, boja i ukrašenost ne vrednuju emocije i vernost, on je samo simbol.

Darivanje

Uobičajeno je, pored prstena koji buduća mlada dobija od budućeg mladoženje, da od mladoženjine majke, buduće svekrve, dobije nešto od porodičnog nakita (lančić, mindjuše i sl.).
Postoji i običaj da buduća mlada uzvrati s darivanjem. To obično bude košulja, za sve prisutne muškarce sa mladoženjine strane, a za osobe ženskog pola sa mladoženjine strane, to obično bude materijal za haljinu ili suknju.

vencanice sladjana og lazarevac iznajmljivanje

Restoran i sala za venčanje Kengur - Beograd

NAJNOVIJE VESTI SAZNAJTE NA BLOGU SUPER VENCANJE

Balska dvorana Premier Prezident - Sremski Karlovci

RESTORAN MILOSEV KONAK

grand hertz restoran beograd

Fotografisanje i snimanje venčanja Beograd - Foto studio M

Best Western Prezident hotelslatko srce torte za svadbu vencanje proizvodnja
Mincom - izrada foto buka - knjige

Gradjansko venčanje

Gradjansko venčanje je ceremonija prilikom koje dvoje ljudi stupa u brak. Možete se venčati na raznim lokacijama uz prisustvo matičara, u opštni ili u crkvi. U zadnje vreme mladenci praktikuju da se venčavaju u restoranu.
Dalje...


Veridba

Ovaj lep običaj svakako treba zadržati, iako nije obavezan, ni po zakonskim, ni po običajnim normama. Preporučili bi smo Vam da ovaj običaj spojite sa upoznavanjem Vaših porodica, kao i najbližih prijatelja i rodjaka. Dakle, veridba bi svakako trebalo da bude...

Dalje...

Predbračni ugovor ?

Bitna prednost predbračnog ugovora je to što eventualni razvod brzo i jednostavno protekne i što će imovina koju unesete u brak ostati sigurno Vaša i posle braka.
Predbračni ugovor štiti bogatijeg supružnika. To je obično budući supružnik koji je vlasnik...
Dalje...

Običaji

Dan predvidjen za venčanje, odnosno svadbu, čak i danas u 21.veku, prepun je paganskih običaja. Mnogo je simbolike, mnogo zaštite od navodne potencijalne crne magije…Primeri loših paganskih običaja : mlada ne sme da se okreće...
Dalje...

Crkveno venčanje

Venčanje (sveta tajna braka) je molitveni čin. Ne može se zakazivati niti vršiti u toku posta, a mladenci i kumovi moraju biti kršteni.
Venčanje se obavlja u crkvi one parohije gde živi mladoženja, a prethodno se mora izvršiti zakazivanje...
Dalje...

Savršena venčanica

Dan kada izgovarate sudbonosno „DA“, treba da bude jedan od najlepših dana u Vašem životu. Zadovoljstvo, blistav osmeh i sreća kojom će te zračiti, dolazi iz Vas samih, emotivno ispunjenih. Pravi izbor venčanice  apsolutno će upotpuniti ovu sliku iz mašte... Dalje...

MUSKA ODELA LAZAREVAC MICHEL FONTANA ZA VENCANJE SVADBEIznajmljivanje projektora Beograd

Iznajmljivanje ozvučenja i rasvete

Vezano za mladence

Vazni telefoni i adrese

Marketing

Super Venčanje kontakt